Ga Je Niet Stoppen Met Roken Tijdens De Zwangerschap? Dan Ben Je een Laffe Moeder!

Roken is ongezond. Niet alleen voor jezelf, maar eigenlijk iedereen om je heen en als je zwanger blijkt te zijn, dan is roken zeer schadelijk voor je ongeboren baby.

Stoppen met roken tijdens de zwangerschap is dan ook zeer belangrijk om de schadelijke stoffen van een sigaret, weg te houden bij je baby.

Stop je niet met roken tijdens de zwangerschap? Dan ben je een laffe moeder, want de stoffen die alleen al een aanslag zijn op je eigen lichaam, komen ook via jouw bloed, terecht in de placenta.

Deze zorgt er voordat je kindje alle goede voedingsstoffen binnenkrijgt, maar geeft hiernaast ook de slechte stoffen door. Onder andere de nicotine, teer en overige troep vanuit een sigaret.

Baby rookt mee

Een zwangerschap is een spannende, onzekere tijd. Iets waardoor vrouwen zichzelf voorhouden dat een sigaretje minder erg is dan de ‘stress’ van het stoppen. Stoppen is namelijk moeilijk en zwanger zijn vaak zwaar.

Hoe kan deze dubbele belasting dan precies oké zijn voor het kindje, maar een periodieke peuk niet!?

Dit is een fabeltje!

Stoppen met roken tijdens de zwangerschap is nooit slechter dan niet stoppen. Al rook je maar een klein aantal sigaretten per dag.Baby krijgt giftige stoffen binnen met rokende moeder

Wist je dat een baby fysiek pijn zal lijden als je ook maar één sigaretje rookt? Zorgt dat idee alleen al niet voor stress?

Daarnaast heeft de baby van een moeder die niet heeft kunnen stoppen met roken tijdens de zwangerschap een grotere kans op een laag geboortegewicht, wiegendood, luchtwegproblemen, problemen met hart- en bloedvaten op latere leeftijd en vroeggeboorte is eveneens een reëel probleem onder de rokende moeders.

Net zoals dat de kans op een miskraam toeneemt als je niet van het pakje sigaretten af kan blijven.

Je MOET stoppen met roken tijdens de zwangerschap!

Roken tijdens de zwangerschap

Stoppen met roken tijdens de zwangerschap is altijd de beste keuze en persoonlijk denk ik ook dat het de enige optie is, als je geen laffe moeder wil zijn.

Cold Turkey stoppen is misschien rigoureus, maar daarentegen ook de meest verantwoordelijke stopmethode. Ja, misschien heb je even last van ‘trek’, maar aan de andere kant weet je ook dat je lichaam vanaf dat moment aan het opruimen is en er dus geen slechte stoffen meer binnenkomen. 

En dus ook geen giftige stoffen voor je ongeboren baby. Stoffen die je voor het stoppen met roken tijdens de zwangerschap wel binnenkreeg.

Het is zwaar, maar uiteindelijk voel je je alleen maar beter, gezonder en fitte.

En het belangrijkste: je baby wordt er alleen maar gezonder op en dat is de korte periode van afkicken meer dan waard, of niet soms?

Hulp nodig bij het stoppen met roken tijdens de zwangerschap?

Rokende babyEr zijn verschillende instanties die je kunnen helpen met geestelijke ondersteuning tijdens het stoppen. Raadzaam op de momenten dat je het even niet meer ziet zitten en toch neigt naar een sigaret.

Probeer daarentegen ook je partner voor te bereiden en (indien deze zelf rookt) te vragen om dit buiten te doen, ten omwille van de baby en om te zorgen dat jij als nieuwbakken gelukkige niet-roker niet in de verleiding komt om alsnog een sigaret op te steken.

Nicotinepleisters, kauwgum en dergelijke zijn een optie, maar ik ben er geen voorstander van en ga ze dus ook niet aanraden.

Ook via deze hulpmiddelen, waar net zo goed nicotine inzit, komen schadelijke stoffen terecht bij je ongeboren baby.

Een ander veelbesproken methode om te ‘stoppen’ is een E-sigaret. Echter worden vandaag de dag de positieve verhalen in twijfel getrokken en blijkt ook deze manier van roken schade aan te brengen aan de ongeboren baby en jou als moeder.

Roken tijdens de zwangerschap is marginaal

Wat kunnen we nu besluiten? Dat als je zwanger bent, dat er geen enkele reden meer is om te blijven roken of om stoppen met roken hulpmiddeltjes te gebruiken. Als je jezelf een heel klein beetje serieus neemt, dan stop je gewoon met roken. Niet stoppen met roken tijdens de zwangerschap is marginaal, en het gaat je ongeboren baby ziek maken.

Als dat is wat je wil, dan ben je een laffe & slechte moeder.

Rokende moeder

2 reacties op “Ga Je Niet Stoppen Met Roken Tijdens De Zwangerschap? Dan Ben Je een Laffe Moeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *