Teer uit je longen na stoppen met roken, hoe lang duurt dat?

Schone longen betekent dat je alle teer uit je longen moet krijgen. Rokerslongen wil niemand. De longen raken dan beschadigd en hebben steeds meer tijd nodig te herstellen.

Wil je schone longen? Stop dan met roken.

Teer uit je longen zien te krijgen kan ook op ander manieren. Maar stoppen met roken is echt de beste oplossing. Gebruik de andere manieren vooral aanvullend.

Rokerslongen versus schone longen

Sommige rokers denken dat hun longen voor altijd beschadigd zijn. Vooral rokers die al lange tijd de sigaretten niet kunnen weerstaan. Dat is echt een misverstand!

Hoe lang je gerookt hebt maakt niet uit. Alle longen kunnen echt weer helemaal schoon worden. Stoppen heeft altijd zin.

Tijd om te starten met de eerste schoonmaakronde! Zorg dat de teer uit je longen gaat!

In sigaretten zitten een aantal stoffen die schadelijk zijn voor de longen. Dit zijn nicotine, koolmonoxide en teer.

Koolmonoxide geeft je een slechte conditie. Teer beschadigt de trilhaartjes. En nicotine is vooral verslavend.

Trilhaartjes hebben de functie je longen schoon te houden. Als de trilhaartjes beschadigd zijn, doen zij niet meer goed hun werk. Dit herstel je door te stoppen met roken. Zo krijg je de teer uit je longen.

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Er zijn ook diverse methoden die je daarbij kunnen helpen. Maar stoppen met roken is wel noodzakelijk als je schone longen wilt.

Tijdelijke schone longen

De longen kun je tijdelijk schoonmaken met bijvoorbeeld kruiden, groenten en fruit. Stoppen met roken is vele malen effectiever!

Met rauwe broccoli zuiver je de longen zodra je met roken bent gestopt extra snel. Dit komt omdat broccoli sulforafaan bevat. Dit is een stof voor het herstellen van een chemische reiniging. Ook bloemkool bevat sulforafaan.

Groene thee is goed omdat er veel antioxidanten in zitten. Longschade herstelt volgens onderzoek met groene thee. Drink daarom minimaal een kop groene thee per dag.

Naast groene thee kun je ook citroensap drinken. Sap van de grapefruit is ook goed voor het reinigen van de longen. En tot slot groentesap en sap van cranberries.

Voedingsstoffen die je daarnaast nog kunnen helpen bij het reinigen van de longen zijn:

  • Cayennepeper
  • Zoethout
  • Pepermunt
  • Pistachenoten
  • Oregano
  • Eucalyptus
  • Ui
  • Brandnetel
  • Selenium

Hoe krijg je de teer uit je longen

Dat roken schadelijk is voor de longen weet iedereen wel. Roken kan zelfs longkanker veroorzaken.

Blijven roken is altijd negatief voor het lichaam. Vooral als je al aandoeningen hebt die het gevolg zijn van roken. Het effect van blijven roken is dan altijd nadelig.

Als je wilt stoppen met roken, is de teer niet met een dag je longen uit. Dat heeft wel even nodig. Het begint uiteraard langzaam. Maar na een dag of drie gaat ademhalen al een stuk eenvoudiger. Zelfs dan heb je al meer energie.

Rokerslongen zijn redelijk snel schoon, maar na een half jaar ben je zeker goed op weg. Een rokershoest is verdwenen evenals benauwdheid.

Ben je langer dan een half jaar gestopt, dan worden je longen steeds schoner. Na een jaar merk je bijna niets meer van de lange tijd dat je gerookt hebt.

Misschien denk je dat roken helemaal niet zo slecht is. Bijvoorbeeld omdat je buurman er honderd mee geworden is. Bedenk dat ook dat het voor iedereen anders is.

Jouw longen zijn er misschien veel slechter aan toe!

Stoppen met roken is niet makkelijk, maar iedereen kan het. Ook jij!

Teer uit je longen = schone longen

Natuurlijk is roken een verslaving. Ben jij sterk genoeg om te stoppen? Denk aan de schone longen die je terugkrijgt!

De aanhouder wint altijd.

Er is een chemische proces dat de longen zelf in gang zet om schoon te maken. Beschadigde longen doen dat niet optimaal. Schone longen is de oplossing.

Ook voor verstokte rokers geldt: herstel van je longen draagt bij aan je fysieke conditie. Jouw rokerslongen kunnen omgezet worden in schone longen.

Wie een paar jaar gestopt is met roken heeft weer schone longen. En nu is het noodzaak om die schoon te houden. Je moet ergens beginnen, dus ban alle teer uit je longen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *